O nama

Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo je najveća kompanija u industriji bezalkoholnih napitaka u zemlji i ovlaštena je punionica The Coca-Cola Company.

Naša kompanija proizvodi i distribuira jedinstven asortiman kvalitetnih robnih marki te tako opslužujemo populaciju od oko četiri miliona stanovnika, unoseći entuzijazam u plasiranje proizvoda na tržište i pritom iskazujući vodstvo u području korporativne društvene odgovornosti.

Naša kompanija

Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo posluje u Bosni i Hercegovini od 1996. godine.

Sjedište kompanije smješteno je u Hadžićima, pokraj Sarajeva, kao i punionica kojom pokrivamo potrebe bosanskohercegovačkog tržišta. Pored toga, proizvode distribuiramo iz četiri skladišta i distributivna centra.

Zapošljavamo približno 300 ljudi, a procjena je da indirektno utječemo na kreiranje radnih mjesta i zapošljavanje do jedanaest puta većeg broja ljudi od broja naših zaposlenih.

Cilj nam je kupcima biti najpoželjniji dobavljač i provoditi programe podrške za gotovo 14.000  kupaca koji prodaju naše proizvode potrošačima.

Naša kompanija je članica  Coca-Cola Hellenic grupe, jednog od najvećih sistema punionica proizvoda kompanije The Coca-Cola Company u svijetu i najvećeg u Evropi. Coca-Cola Hellenic grupa posluje u
28 zemalja u kojima snabdijeva više od 589 miliona ljudi. Sjedište holding kompanije grupe,
Coca-Cola HBC AG, nalazi se u Švicarskoj a dionice su joj uvrštene u najviši razred  londonske berze te kotiraju na atinskoj i njujorškoj berzi.

Asortiman proizvoda

Proizvodimo, prodajemo i distribuiramo širok asortiman napitaka, od kojih je većina zaštitni znak
The Coca-Cola Company.

Naš prodajni asortiman obuhvata:

  • vodeće robne marke: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Cappy, Cappy Tempo i Burn
  • domaće robne marke Olimpija i Emotion
  • robne marke pod licencom drugih kompanija, kao što su Nestea i Schweppes.
Neprestano razmatramo mogućnosti za proširenje asortimana svojih proizvoda kako bismo potrošačima u Bosni i Hercegovini pružili mogućnost što boljeg izbora. Činimo sve kako bismo osigurali najbolji kvalitet svojih proizvoda.

Održivost

Kako bismo osigurali dugoročan uspjeh, neprestano težimo da utjecaj na okoliš svedemo na najmanju moguću mjeru i da kontinuirano doprinosimo kvalitetu života u zajednici. Ovo su naši dugoročni ciljevi i obaveze.

S obzirom na to da se suočavamo sa sve više izazova na području održivosti, usredotočeni smo na pitanja koja predstavljaju prioritet za naše poslovanje i za naše interesne strane. To su:

Za svako od ovih pitanja postavljamo ciljeve, mjerimo i pratimo ostvareni napredak jednako rigorozno kao i u ostalim područjima poslovanja. Slijedimo vodeće metodologije i standarde poslovanja i transparentno izvještavamo o svom napretku u Izvještaju o korporativnoj društvenoj odgovornosti (CSR).

Back to top